MOBILISIS-u 7. mjesto Hrvatskog kvocijenata inovativnosti za 2011

MOBILISIS-u 7. mjesto Hrvatskog kvocijenata inovativnosti za 2011

19.9.2011.

Što je HKI?

“HKI (Hrvatski Kvocijent Inovativnosti) je projekt usmjeren na istraživanje i vrednovanje inovativnosti hrvatskih tvrtki te dodjelu priznanja najboljima. Obuhvaća prvo istraživanje inovacijskih kapaciteta hrvatskih tvrtki za sustavnu izgradnju, upravljanje i učinkovitu primjenu poslovnih inovacijskih postupaka, procesa i modela koji dovode do stvaranja inovativnih proizvoda i usluga. HKI su razvili vrhunski hrvatskih stručnjaci, a temelji se na najboljoj međunarodnoj praksi u području inovativnosti.

Uspješno je provedeno prvo istraživanje inovacijskih kapaciteta hrvatskih tvrtki za sustavnu izgradnju, upravljanje i učinkovitu primjenu poslovnih inovacijskih postupaka, procesa i modela koji dovode do stvaranja inovativnih proizvoda i usluga.

Istraživanje pokazuje da tvrtke daju inovativnosti izuzetno visok prioritet u strategiji poslovanja, ali istovremeno većina njih uopće nema organiziran sustav za prikupljanje, procjenu i odabir ideja; prerijetko uspješno komercijaliziraju ideje, te nemaju osobu odgovornu za inovacije. Kompletan izvještaj možete preuzeti ovdje.”

MOBILISIS se tako našao na 7. mjestu Hrvatskog kvocijenata inovativnosti (HKI) za 2011. u kategoriji malih tvrtki. Procjena je donesena na osnovi usporedbe s 88 malih tvrtki s do 50 zaposlenika iz raznih sektora i industrija u Hrvatskoj.
U ukupnom bodovanju HKI-a, MOBILISIS se nalazi na 10. mjestu od ukupnog broja tvrtki koje su sudjelovale u istraživanju. Ova procjena je donesena na osnovi usporedbe s 119 malih, srednjih i velikih hrvatskih tvrtki iz raznih sektora i industrija, te registriranih u različitim geografskim područjima Hrvatske.

Cjeloviti HKI Izvjestaj za mobilisis možete preuzeti ovdje.

MOBILISIS – HKI Izvjestaj 2011